Zaterdag 21 december 2019, de dag van de halve marathon van Linschoten. Het is voor het 3e jaar op rij dat ik meedoe. Ik vind het niet spannen meer, ik kan dit. Het enige waar ik aan twijfel is mijn fitheid. Ik train, maar ik ben moe. Ik merk dat ik niet zo makkelijk meer hard loop. Hoe zal dat vandaag gaan...

Het weer is in ieder geval perfect, tenminste, volgens de buienradar. Als ik aankom is het toch best fris en er valt zelfs hier en daar een druppeltje. De start is om 13:45 uur en het is druk. Ik ga bij het 2 uur paaltje staan. Mijn beste tijd heb ik hier 2 jaar geleden gelopen. 1:58 nogwat (5:43 min/km). Die ga ik nu niet halen. Ik heb het gevoel, dat ik blij mag zijn als ik tussen de 2:00 en 2:05 uur ga lopen. Ach ja, gewoon genieten en lekker gaan. Dat is het beste. De start - ik ga lopen - voelt best ok - 5:47 min/km - dat is te snel denk ik nog. Het voelt goed en ik laat rustig iedereen passeren die passeren wil. Ik laat me niet opfokken.

Ik passeer een loopster en we blijven een beetje gelijk oplopen. Na een tijdje raken we kort aan de praat. Het is haar eerste halve marathon. We vinden elkaars tempo prettig, dus blijven we gewoon naast elkaar lopen. Bij de drankpost op ca. 10km raak ik haar kwijt. Ik moet altijd drinken, dus hup beker thee en beker water erin en gaan. Hierna ligt er een luchtbel dwars, dus ik ga even niet heel vlot vooruit. Dat is jammer. Doorgaan... op 15km neem ik een gelletje (zoals ik gewend ben) en op 16km is de 2e drankpost. Bekertje water om de zoete troep door te spoelen. Ik ben ondertussen weer bij mijn loopmaatje gekomen. We lopen samen verder. 

Voor het eerst in de 3 jaar dat ik meedoe, hebben we geen wind van voren op het laatste stuk. Ik volg een stel van de 'Running Blind' crew. Het gaat niet makkelijk meer, maar ik ben er bijna. Na iets meer dan 2:01 kom ik over de finish. Goh, dat ging toch best wel oké. Mijn bovenbenen doen zeer en ik laat me daar nog even fijn masseren door een vrijwilliger. Dit was toch wel een goede generale voor Rotterdam. Nu rustig door trainen de komende 3 maanden.