Al jaren heb ik het in mijn achterhoofd, en steeds durf ik niet: een hele marathon lopen. Ik wist wel dat het Rotterdam moest worden. Dichtbij huis, goede sfeer, prachtige stad (sorry Amsterdam). Maar ruim 42km hardlopen... kan ik dat wel, wat doet mijn lijft, hoe ga ik dat mentaal aanpakken?

In 2015 heb ik voor het eerste een halve marathon gelopen, de CPC in Den Haag. Wat een ervaring. In datzelfde jaar heb ik meegedaan met de business estafette marathon in Rotterdam. In 2020 is het dus 5 jaar geleden... laat ik nou volgend jaar een kroonjaar mogen vieren. Het ideale moment om de knoop door te hakken en in te schrijven voor de jubileum Marathon van Rotterdam (40e) . Gewoon om mijzelf te bewijzen, dat ik op mijn 'oude' dag best nog wel eens kan beginnen aan een monsteropgave.

Ik heb me dus afgelopen week ingeschreven. Dat is stap 1. En ik heb het gedeeld met mijn vrienden en kennissen. Dan kan ik niet meer terug (vind ik). Nu volgt dan de volgende stap. Trainen, uitrusten, eten, snappen wat ik eet, snappen wat mijn lijf nodig heeft. Ik heb nog 6 maanden om daaraan te werken. Hoe spannend! Oh, en deze week werd ook gelijk duidelijk, dat het weer ook een factor is. Waar ik afgelopen zondag nog geparkeerd stond door het warme weer, liep ik dinsdag, donderdag en vandaag in de regen. Gelukkig heb ik meer dan 1 paar schoenen...