En dan is het 7 juni... marathon-dag. Tenminste, niet de echte, maar wel mijn eerste! 

Samen met mijn loopmaatje gaan we hem helemaal rennen. Daarnaast run-bike-runnen er nog 2 vrienden de hele route met me mee. Een beetje sfeer onderweg is wel zo leuk. We verlaten Vlaardingen en gaan richting Broekpolder. Een prachtige natuurgebied met heerlijke hardloop paden. Onderweg sluit nog een loopster van de MILA groep aan. Zij zal ruim 8 kilometer mee rennen. Gewoon omdat het kan. De mannen houden mij uit de wind, we kletsen wat af en voor ik het weet nemen we al weer afscheid. Met zijn drietjes lopen we verder. Een fietst nog steeds mee. Hij maakt onderweg veel foto's. Hoe leuk is dat!

Het is lekker rustig op de paden, we lopen door Maassluis richting de Nieuwe Waterweg. Ik kan me nog een training herinneren met keiharde windkracht 7 tegen. Gelukkig hebben we het beetje wind wat er is vandaag in de rug. We lopen lekker door en komen weer bij Vlaardingen. We gaan weer richting Broekpolder om het eerste rondje te volbrengen. Onderweg zie ik ineens een bekend gezicht. Een vriendin van mij is helemaal uit Almere komen rijden met haar vriend. Hoe leuk! Ze rennen een stukje mee en beloven er bij de finish nog bij te zijn. Wauw... zo speciaal.

We rennen verder, richting sportcentrum Polderpoort en daar zie ik na 20 kilometer ineens mijn moeder staan. Ik krijg een extra boost om de volgende 20 in te gaan. Iets verderop staat weer een loper van de MILA groep klaar om mee te rennen. Hij zegt meteen tot het einde mee te willen doen. Wat een fijne support toch. We komen weer langs onze startlocatie. De familie van mijn loopmaatje staat ons toe te juichen en we krijgen wat bananen mee voor onderweg. En dan komt er luid toeterend een auto aan met schreeuwende supporters. Mijn zus en de kinderen... hahaha, die ken ik niet hoor.

We blijven gaan, de snelheid is misschien wat aan de snelle kant, het voelt prima dus we gaan ervoor. En daar is de derde MILA loper. Zij is geblesseerd en fietst een aantal kilometer mee. Ik krijg echt zoveel energie van al die lieve mensen onderweg. Ondertussen doen mijn privé hazen prima werk. Ik kan rustig in hun voetstappen volgen. We rennen langs Schiedam en gaan dan linksaf richting Delft. De natuur is nog steeds super mooi, veel weilanden met vogeltjes. Ineens zie ik een spandoek met 'Rennen, rennen, rennen...'. En daar staan dan 4 collega's. Wat een kanjers! We doen een fotosessie en gaan weer verder voor het echt koud wordt. We worden nog even begeleid met de auto en 'You'll never walk alone' uit de speakers. Wat een kanjers.

We maken nog een kleine omweg door het Abtswoudse bos. En ja hoor, daar staat ineens weer een vriendin in het gras. Helemaal uit Amsterdam, met een tekening van haar dochter. Het moet niet gekker worden. Ik word er emotioneel van! We gaan de hoek om, worden nog één keer toegeschreeuwd door de mannen van werk en gaan dan de laatste 12 kilometer in. Dit heb ik nog nooit gedaan, zo ver hardlopen. Op kilometer 32 krijg ik het wel wat moeilijk. Ik merk dat mijn bovenbenen ernstig verzuren. Het run-bike-run duo zorgt ervoor dat ik wat gelletjes en water toegediend krijg. We rennen onder Schipluiden langs en gaan dan linksaf richting Vlaardingen. Ik voel dat de finish eraan komt, nog zo'n 8 kilometer te gaan. 

Op kilometer 36 staat onze Trainert. Lief dat hij nog even langs komt. Ik krijg die extra boost om gewoon door te gaan. Vlaardingen, nog lusje langs de Polderpoort, over de brug en baf, daar staan mijn neefje en nichtje. En net na de brug mijn moeder en zus weer. Ik zie wat emoties en we besluiten snel verder te gaan. Nog 2 kilometer. De kleintjes lopen een stukje mee en mijn neefje zegt nog even dat hij een stoere tanti heeft nu ze dit doet. Wauw... 

Na 42 kilometer en 100 meter lopen we de straat van mijn loopmaatje weer in. De hele familie en vrienden staan daar te juichen, er is een finish getekend, er hangt een zelf gemaakt finishlint. Dit is zo speciaal. Al deze mensen die de moeite hebben genomen om in dit rare Corona jaar mijn marathon droom kleur te geven. We finishen net geen 5 uur later dan we gestart zijn. De effectieve looptijd was 4 uur en 35 minuten. Uiteindelijk hebben we 23 minuten onderweg een feestje gebouwd. Wat een enorm mooie ervaring! Op naar de Marathon van Rotterdam...